VI.Tulipán Kupa – Margitta nyert

VI.Tulipán Kupa – Margitta nyert
2012. December 2.
A borsi sportcsarnokban bonyolították le szombaton a VI.Tulipán Kupáért kiírt kispályás labdarúgó tornasorozat döntőjét, a regionális selejtezők győzteseinek részvételével. Érmihályfalva rosszabb gólaránya miatt nem jutott tovább csoportjából.
/vlm/Image/Show/84/
A borsi tornán részt vett csapatok, köztük az érmihályfalviak

A borsi sportcsarnokban bonyolították le szombaton a VI.Tulipán Kupáért kiírt labdarúgó tornasorozat döntőjét, a regionális selejtezők győzteseinek részvételével.

A Tulipán Kupa versenysorozatot 3 sportágban szervezte meg idén a megyei RMDSZ (kézilabda – női és férfi, kosárlabda és labdarúgás – férfiak), összesen mintegy ezer sportolót mozgatva meg.

A kispályás labdarúgásban az egész megyét lefedő hét régiós selejtezőt tartottak, ezek egyikének helyszíne Érmihályfalva volt, és ahogyan annak idején beszámoltunk róla, csapatunk szerzezte meg a továbbjutást jelentő első helyet.

A szombaton Borson tartott döntőben – a Szabó Ödön megyei RMDSZ-ügyvezető és Bátori Géza helyi polgármester által kisorsolt csoportbeosztás szerint – a következő csapatok vettek részt:

A csoport – Mezőtelki, Várasfenes, Margitta, Szalárd;

B csoport – Bors, Érmihályfalva, Paptamási, Nagyszalonta.

A csoportokban körmérkőzéseket vívtak 1X20 percben.

Ezek után az első csoportban már a második kör után kiderült, hogy Margitta és Várasfenes a továbbjutó.

A második csoportban Szalonta nem jelent meg, így minden csapatnak megvolt 3 pontja. Az első mérkőzésen csapatunk a házigazda borsiakkal nézett farkasszemet. A találkozó elején emberhátrányba kerültünk, amikor Kovács Zoltán kapus a hatoson kívül ért kézzel a labdához, helyét Ruszkai Zsolt foglalta el a kapuban a büntetés 2 percére, amit sikerült kivédekezni. Nem sokkal később a bírók vitatható büntetőt ítéltek a borsiaknak, amit azonban Kovács Zoltán hárított. A vezetést Solti László lövésével szereztük meg (1-0), és azt sikerült megtartani a lefújásig, sőt, a végén mi játszhattunk 2 perces emberelőnyben.

A következő találkozón Bors ugyancsak 1-0-ra verte Paptamásit, így az Érmihályfalva-Paptamási meccs volt hivatva dönteni a két továbbjutó kilétéről. Számunkra bármilyen győzelem a sikert jelentette volna, sőt, bizonyos arányú vereség sem lett volna rossz. Az igazán érdekes egy 1-0-ás paptamási győzelem lett volna, hiszen akkor nem csak “körbeverések”, de azonos gólarányok alakultak volna ki. A szervezők előre megmondták erre az esetre felkészülve: sorsolás fog dönteni a kiesőről. Erre sajnos nem került azonban sor… A vezetést a tamásiak szerezték meg, amit Ruszkai távoli bombája még kiegyenlített, ám a szellős védekezés és a letámadásos taktika oda vezetett, hogy egymás után még 4 gólt kaptunk, így az 5-1-es vereség mellett már nem kellett sokat számolgatni… Mi rosszabb gólaránnyal kiestünk, Paptamási jobb gólaránnyal csoportelső lett, és elkerülte az elődöntőben az esélyes Margittát.

A már 2X15 perces elődöntőkben izgalmas összecsapásokon Margitta 2-1-re győzte le Borsot, Paptamási pedig 1-0-ra Várasfenest.

A 3. helyért a házigazdák 6-4-re múlták felül Várasfenest, míg Margitta – méltóan az egész tornán mutatott játékához – 7-2-re nyert Paptamási ellen a döntőben, és lett veretlenül kupagyőztes (egy héttel azután, hogy ugyanaz a csapat megnyerte a XIV.Somogyi Zsolt Emlékkupát).

A kupákat és okleveleket Bátori Géza, illetve Botházy Nándor, az RMDSZ sportért felelős ügyvezető alelnöke adta át, a torna fair play díját Várasfenes vihette haza.

Keresés