VII. Érmelléki Kézműves és Hagyományőrző Napok Érmihályfalván

VII. Érmelléki Kézműves és Hagyományőrző Napok Érmihályfalván
2019. July 17.
A hagyományőrző foglalkozásokra gyermekeket, ifjakat, felnőtteket egyaránt szívesen látnak.
/vlm/Image/Show/84/
(Archív fotó)

A Magyar kormány a Bethlen Gábor Alapon keresztül, a Nemzetpolitikai Államtitkárság, az Érintő Egyesület, az Érmelléki Magyar Nemzeti Tanács és Érmihályfalva önkormányzata támogatásával ezen a nyáron is sor kerül az Érmelléki Kézműves és Hagyományőrző Napok megszervezésére. Az immár hetedik alkalommal is megrendezésre kerülő négynapos esemény főszervezője és lebonyolítója az Érintő Egyesület. A programok július 31. és augusztus 3. között zajlanak.

A hagyományőrző foglalkozásokra gyermekeket, ifjakat, felnőtteket egyaránt szívesen látnak. A négynapos kézműves napok programja a következőképpen alakul: július 31. szerda – korongozás, konyhai törlőkendők szegése; augusztus 1. csütörtök – konyhai törlőkendők kivarrása régi mondásokkal, mézeskalácssütés és díszítés, kendőtartó faanyagának alapszínfestése; augusztus 2. péntek – a törlőkendő tartójának kifestése, falra akasztható tányérok festése; augusztus 3. szombat – kerámia- és agyagedény festés, a gyermekek által készített munkák kiállítása.

A foglalkozások szerdán, csütörtökön és pénteken 14–18, szombaton 10–14 óra között zajlanak majd. Az alkotások kiállítására, valamint az emléklapok kiosztására a rendezvény utolsó napján kerül sor, ezt követően mindenki hazaviheti a saját munkáját. Alapanyagról, palackozott vízről és ellátmányról a szervezők gondoskodnak.

A helyszín idén is a Gödör rendezvényház és udvara lesz (strand).

(Bihari Napló)

Keresés