Virágkarnevál Debrecenben, virágkocsik Nagyváradon

Virágkarnevál Debrecenben, virágkocsik Nagyváradon
2016. August 19.
Augusztus 20-án már az 50. virágkarnevált tartják Debrecenben. A 16 virágkocsiból 7 másnap Nagyváradon is felvonul. A két esemény programja olvasható alább.
/vlm/Image/Show/84/
Virágkocsik a Nagyerdei Stadionnál

Magyarország legnagyobb és egyben legnépszerűbb kulturális rendezvénye idén ünnepli 50. születésnapját. Az ünnep augusztus 20-án teljesedik ki, amikor a legendákat, meséket, történeteket megjelenítő, több százezer szál élő- és szárazvirág felhasználásával készített, közel 5 méter magas, egyedülálló virágkompozíciók hazai és külföldi táncosok, hagyományőrző csoportok kíséretében végighaladnak Debrecen utcáin.

A csoportok 7 órakor (helyi idő) gyülekeznek a Petőfi téren (az állomás előtt), onnan indul a felvonulás.

Kapcsolódó események:

11 – 13 óra – Déri tér: Old Timer-kiállítás
13 -16 óra – a Kölcsey Központ: Bányai Sz. Katalin, Vassy Erzsébet, Laczkó-Szilágyi Imre, Komiszár János és Rácz Imre festőművészek bemutatója a pasztellfestés technikáiról a “Közelítések – Keresztmetszetben a pasztell” című kiállításon.
13 – 18 óra – Nagyerdei Stadion, északi rendezvénytér: Virágkocsi-kiállítás és folklórfesztivál
(A Stadion északi rendezvényterére érkező virágkocsik kora délutántól közvetlen közelből tekinthetők meg, miközben a közönséget folklórcsoportok bemutatói szórakoztatják.
Bleuniadur (Franciaország) | Gvanim tánccsoport (Izrael) | Edirne város folklóregyüttese (Törökország) | Kamushka néptáncegyüttes (Oroszország) | Jánošíček folklóregyüttes (Csehország) | Pocheon város folkóregyüttese (Dél-Korea) | Rioni zászlóforgatók (Olaszország) | Santiago del Estero latin-amerikai tánccsoport (Argentína) | Stelzen-Art (Németország, Bréma).
16 – 18 óra – Nagyerdei Szabadtéri Színpad: Karneváli Fieszta – tánccsoportok virágos divatbemutatóval (LESZ DANCE Tánc- és Sport Egyesület | Ozirisz Hastánc Stúdió | Silver Tánc és Mazsorett | Eagle Linedance Team)
A táncos színpadi programokkal párhuzamosan az Eleonor Szalon ruháit Jagoda Maślanka és Piotr Marzec lengyel virágkötők öltöztetik virággal.
19 óra – Nagyerdei Stadion: Ünnepi „ütős”; nyitány a Talambával
19.30 óra – Nagyerdei Stadion: Karneváléj (Debrecen közkedvelt, immár harmadízben visszatérő ünnepi arénashowja vadonatúj óriás virágkocsikkal, a legnagyobb hazai sztárok és több mint ezer külföldi és magyar fellépő közreműködésével 2016-ban ismét egy felejthetetlen összművészeti látványosságot ígér a Nagyerdei Stadionban.)
22.30 – 24 óra – Egyetem tér: tűzijáték, Freddie koncert
0 – 2 óra – Egyetem tér: utcabál DJ Németivel és DJ Williammel.

A Debreceni Virágkarnevál néhány virágkocsiját 2005-től nézhetik meg Nagyváradon is az érdeklődők. Idén a váradi programokat a Nagyváradi Polgármesteri Hivatal, a Regionális és Turisztikai Fejlesztésekért felelős Egyesület, a Biharpüspöki Alapítvány, a Mária Királyné Színház és a Szigligeti Színház szervezi. A két város közös virágkocsija ebben az évben a váradi akvaparkot és a Nagyváradi VSK kosárlabda szakosztályának kabalaállatát fogja ábrázolni. Idén a 16 virágkocsiból hetet hoznak át augusztus 21-én Nagyváradra. A menet a Zig-Zag tömbházaktól indul 15 órától és a már megszokott útvonalon (Dacia út – Petőfi park – Sztaroveszki/Magheru út – Nagyvásártér – Kossuth/Independentei utca) halad majd, de ezúttal a Szent László téren áll meg. A kocsikat este 19.30-ig lehet majd megnézni, a téren felállított színpadon pedig fellépnek a menetet kísérő táncegyüttesek.

(debreceniviragkarneval.hu / erdon.ro)

Keresés