Virágkarneváli menet Nagyváradon, érmihályfalvi résztvevőkkel

Virágkarneváli menet Nagyváradon, érmihályfalvi résztvevőkkel
2013. August 22.
Az érmihályfalvi néptáncosok is ott voltak az augusztus 21-én Nagyváradon felvonult, a Debreceni Virágkarneválról érkezett kocsikat kísérő menetben.
/vlm/Image/Show/84/
A nagyváradi színpadon a Nyíló Akác

2005 óta szokás, hogy az augusztus 20-i Debreceni Virágkarnevál másnapján néhány virágkocsi Nagyváradon is felvonul. (Az azóta eltelt években háromszor – 2006, 2007, 2008 – fordult elő, hogy Érmihályfalva is készített virágkocsit, melyek Debrecenben és Nagyváradon is felvonultak.)
A hagyomány idén sem szakadt meg, és a virágkocsik kíséretében most is voltak modern- és néptáncosok, bohócok, lovasok, és most először kerékpáros akrobaták is
A virágkarneválos autók közül a következőek gördültek végig a Dacia sugárút – Petőfi-park – Republicii utca – Magheru/Sztaroveszky út – December 1. park útvonalon: Szent Anna-tó legendája (a 44. Virágkarnevál győztes kompozíciója, csatolt képünkön); Angry Birds; Debrecen és japán testvérvárosának közös, Dragon elnevezésű autója; a fitneszező ősemberek; ötven éves a debreceni rock and roll.
A menetben ott volt a micskei Görböc és a magyarremetei Kéknefelejcs mellett az érsemjéni Ezüstperje és az érmihályfalvi nyíló Akác néptánccsoport is, melyek a Szakszervezetek Művelődési Háza előtti színpadon fel is léptek.
Este Péter Szabó Szilvia koncertezett, háttérben a székelyhídi Tini Dance Center táncosai a “nyílóakácos” Rencz Norberttel kiegészülve alkották a tánckart – ez a produkció egy részlete volt annak, amit az elmúlt hónapban Sepsiszentgyörgyön, a Székely Vágtán adtak elő, és amit augusztus 31-én este Székelyhídon, az Érmelléki Ősz fesztiválon ismételnek meg újra.