Virágoznak a rügyeink – Gyerekek műveiből szerkesztett könyv bemutatója

Virágoznak a rügyeink – Gyerekek műveiből szerkesztett könyv bemutatója
2018. May 20.
Vasárnap a Bartók Béla Művelődési Házban a város által kiadott könyv bemutatására került sor délután két órától.
/vlm/Image/Show/84/
A kisiskolások műveiből összeállított kötet kiadását a város tette lehetővé, valamint Boros Emőke Blanka magyartanárnő és Gábor Éva tanító néni szerkesztették.
A könyvbemutatót Nyakó József polgármester és Karsai Attila alpolgármester nyitották meg, beszédeikben elmondva: büszkék virágzó rügyeinkre, azaz Érmihályfalva diákjaira, akikről a könyv címe is ihletődött, büszkék azokra a pedagógusokra is, akik éjt nappallá téve dolgoznak, hogy ezekből a tehetséges gyerekekből kihozzák a maximumot, külön megemlítve Boros Emőke tanárnőt, aki Kiválósági díját vehetett át az elmúlt pénteken. A polgármester kijelentette, szeretné, ha minden évben sikerülne kiadni egy ilyen kis könyvet, amely még csillogóbbá tenné városunk hírnevét, hiszen nagyon sok színvonalas és érdekes lírai és prózai mű született, illetve sok színes illusztráció, amelyeket szintén a diákok készítettek. Emellett azt is szóvá tette, hogy készülőben van annak az összeállításnak a kiadása is, amely nagyanyáink mondásait foglalja magába, és amely szintén Gábor Éva és Boros Emőke Blanka segítségével lát majd napvilágot.
Boros Emőke tanárnő beszédében megemlítette, hogy 34 bátor diák küldte be költeményeit és prózái írásait, közülük 26 fő 1 4 osztályos, 7-en 5 8 osztályosok és 1 tizedikes diák. Ezután felolvasta a kötethez általa írt előszót, amelyben szintén városunk diákjainak tehetségéről és annak kibontakoztatásáról hallhattunk.
Hat diák felolvasott műveiből, ezzel egy kis ízelítőt adva az összeállításból: Molnár Levente (III. D.), Karsai Kristóf és Belényesi István (III. C.), illetve Molnár Boróka, Muresán Alex és Baricz-Nánási Balázs (VII. C.).
A bemutató végén a szerzőket és az illusztrációkat készítő gyerekeket egy-egy példánnyal és egy-egy mézeskaláccsal ajándékozták meg, valamint aki még szeretett volna vásárolni a kötetből, az 10 lej ellenében megtehette.

Kép és szöveg: Jock Evelin

Keresés