Visszavágtak…

Visszavágtak…
2016. March 12.
Ha az Unirea és a Bihorul őszi és tavaszi találkozói oda-vissza kupameccsek lettek volna, akkor a játékvezetőnek hosszabbítást kellett volna elrendelni...
/vlm/Image/Show/84/
Nem hozott szerencsét a ritkán használt fekete-sárga mez

Az Unirea az első tavaszi fordulóban nem lépett pályára, a Belényesi Bihorul ellenben önbizalmat növelő 7-1-es győzelmet aratott a Keményfoki Viktória ellen a megyei első osztályú labdarúgó bajnokságban. Ősszel a mieink 3-2-re nyertek a Belényesi-medencében.

Ilyen előzmények után kezdődött az Unirea-Bihorul találkozó szombaton délután a Praszler stadionban, igen hajtós, erős iramban. Mindkét csapat nagy elánnal vetette magát a küzdelembe, a két edző pedig – ifj.Fele Sándor és Kovács Rudolf – szinte egymással versengve osztotta utasításait a partvonal mellől. Az pár perc után kiderült, hogy a vendégek stabilabban állnak a cipőjükben: előbb értek oda az ívelésekre, beadásokra, pontosabban passzoltak, jobban oda tették magukat a test test elleni küzdelemben. Mindez gólban is hamar megmutatkozott, a 15. percben szinte átgurigázták a védelmünket, sakk-matt helyzetben került a labda a hálónkba – 0-1. A belényesiek fölénye állandósulni látszott, a középpályánk átjáróház volt és mintha kevesebben lettünk volna a pályán… A 37. percben sikerült egyenlítenünk, amikor Lakatos buktatása miatt – és a vendégek heves tiltakozása közepette – a bíró büntetőt ítélt, amit Roghina értékesített – 1-1. A félidő vége előtt Lakatos szerezhette volna meg az előnyt, ám szorongatott helyzetben a kapust találta el.

A szünetben ifj.Fele Sándornak nem sikerült megnyugtatnia játékosait, akik továbbra is félénken játszottak, sőt, időnként szinte kétségbeesetten rugdosták a labdát kapujuktól minél messzebb. A félidő első tíz percében – valójában öt perc alatt – kaptunk is két gólt: az 51. percben egy alapvonalról a kapu elé gurított labdát perdítettek a hálónkba, az 56. percben a kapusunk kezéből kiperdült labdát fél méterről lőtte a hálónkba az ellenfél csatára – 1- 3.

A Bihorul játékosai bosszantóan könnyen törhettek előre folyamatosan, a 68. percben Perényi egy bravúrja akadályozta meg a nagyobb különbséget. Részünkről Fele Sz. 71. percben a kapu irányába küldött lövését jegyezhettük fel. Aztán a 73. percben sikerült faragni a hátrányból, amikor egy szabadrúgásból kapu elé érkező labdát Lakatos fejelt be – 2- 3. Miközben az egyenlítésben kezdtük reménykedni, a 75. és 76. percekben csak néztük, hogy elkerüli-e a labda a kapunkat… Elkerülte, csakúgy, mint a 80. percben Vadkerti kapu felé kanyarodott beadása a kapus segédletével a vendégekét. A feszült hangulatra jellemző volt, hogy a 88. percben a vendégek egy játékosa megkapta második sárga lapját, de emberelőnyünk nem tartott sokáig, mert a három perces hosszabbításban ugyanígy járt Crisan is – két kiállítás nem befolyásolta érdemben a történéseket. Összegzésként beláthatjuk, hogy a jobban, összeszedettebben játszó csapat nyert.

Az Unirea összeállítása: Perényi – Horváth, Moisi, Iova, Crisan, Gábor, Roghina (82.p. Tóth), Sándor (67.p. Fele Sz.), Pap (56. Vadkerti), Lakatos, Gego.

A 17. forduló további eredményei a meccsek végeztével, illetve a tabella ide kattintva tekinthető meg.

Az ifjúsági csapat is vereséget szenvedett, 8-1 arányban.

Csapatunk a következő fordulóban Keményfokon (Avram Iancu) javíthat, a Viktóriát ősszel hazai pályán 6-1-re vertük.

Keresés