Vízicsata a városi parkban

Vízicsata a városi parkban
2016. July 2.
Rendhagyó foglalkozást tartottak péntek délután a cserkészek, tekintettel a hőségre.
/vlm/Image/Show/84/
Egy kis könnyed, vízipisztolyos célba lövés...

Az érmihályfalvi 14-es számú Kölcsey Ferenc cserkészcsapat tagjai hetente összegyűlnek egy-egy foglalkozásra. Ezek rendszerint az elmúlt hét úgynevezett jócselekedeteinek elmesélésével kezdődnek – jócselekedetnek számít, amit önként, jószándékból tesz a cserkész mások megsegítésére, tudtuk meg Gliga Judit cserkészvezetőtől.

A július első napjára esett foglalkozás azonban egy kicsit másra sikeredett, mint a többi, mert a cserkészvezet tanítónéni, tekintettel a kánikulára, egy kis “pancsolást” is betervezett: arra kérte a cserkészeit, hogy vízipisztollyal felfegyverkezve érkezzenek. Ebből már sejteni lehetett, ami aztán be is következett. Az eleje még szépen, visszafogottan indult, egy kis könnyed vízipisztolyos célba lövéssel, aztán a meleg hatására, vagy mert egy-egy célzás “véletlenül” mellé ment, valóságos csata alakult ki, amit senki nem úszott meg szárazon…

A vakáció elején a cserkészfoglalkozások a nyári táborra való felkészüléssel telnek, de a játék ilyenkor sem maradhat el, mondta el kérdésünkre Gliga Judit. A vakációban is lesznek foglalkozások (péntekenként 4 órakor, amit azonban a meleg miatt lehet későbbre tesznek) és kisebb kirándulások is, csak legyenek túl a nyári táborozáson. Utóbbira július19. és 22. között kerül sor, s majd ha hazajönnek, terveznek közösen tovább, hogy mindenkinek élményekkel teli nyara legyen.

Keresés