Volt, amiben egyetértettek, volt, amiben nem

Volt, amiben egyetértettek, volt, amiben nem
2019. November 29.
Csütörtök kora délután tartotta a Helyi Tanács novemberi rendes ülését.
/vlm/Image/Show/84/
Csütörtök kora délután tartotta a Helyi Tanács novemberi rendes ülését, melyről az RMDSZ-frakció egy tanácsosa, illetve a PNL tanácsosa hiányzott, s melynek elején egyhangúan megszavazták a napirendi pontokat, illetve az előző ülés jegyzőkönyvét.
Ugyancsak egyhangú volt a szavazás, amikor ANL- és szociális lakások ügyében kellett dönteni.
Újabb napirendi pont volt egy hitelfelvételre vonatkozó döntés, ezt 10 igen (9 RMDSZ + 1 EMNP) és 5 tartózkodással (2 PSD + 3 EMNP) fogadták el. Következett a költségvetés idei utolsó módosítása, ez 12 igen (9 RMDSZ + 2 PSD + 1 EMNP) szavazatot kapott 3 tartózkodás (EMNP) mellett.
Az előző gyűlésen tájékoztató jelleggel hangzott el, hogy Értarcsa javaslatot tett a községhez tartozó Gálospetri és a Várad-Szatmár országút közötti út érmihályfalvi szakaszának modernizálására. Lényege: a város nem, a község viszont kaphat arra támogatást (amiből a saját útszakaszát már modernizálta is), ennek feltétele, hogy a város adja a község adminisztrálásába a maga útszakaszát a folyamat lefolytatásának idejére, majd természetesen visszakapja (részletek ITT). Tekintettel a települések közös érdekre, ezúttal már döntést is hoztak, kérdések feltétele nélkül, egyhangú igennel.

Keresés