XX. Érmelléki borverseny Székelyhídon

XX. Érmelléki borverseny Székelyhídon
2014. February 26.
Huszadik alkalommal rendeznek borversenyt Székelyhídon március elsején, melyre várják az Érmellék és a szomszédos bortermő vidékek borászait, legbecsesebb nedűit. A szervezők felhívása.
/vlm/Image/Show/84/

A borverseny napján a Lakadalmas házban (volt Munkás Klub) 9 és 13 óra között várják a benevezőket. A versenyre az Érmelléken hagyományos száraz fehér, aromás fehér, valamint vörös borokat várják. Minden, versenyre benevezett bor 2 liternyi bormintát jelent. Mintánként 30 lej a nevezési díj, ami tartalmazza egy étkezés költségeit és a borverseny utáni bálra szóló belépőt. A bálon a talpalávalóról Pontos József zenekara gondoskodik.

Azok, akik nem neveznek borral a versenyre, de szívesen eltöltenének egy kellemes, hangulatos estét, azok 30 lej ellenében vehetnek részt a bálon, ami tartalmaz egy vacsorát is.

A versenyre benevezett borokat 13 és 19 órák között neves hazai és magyarországi borászok értékelik.

A XX. Érmelléki Borverseny nyertes borait 20 órakor hirdetik ki, díjazzák a nyertes borászokat. Ugyanekkor adják át az év legjobb székelyhídi borát előállító borásznak a Mihály Gábor budapesti szobrászművész által készített és felajánlott vándordíjat, a Miskakancsót.

A szervezők szeretettel várnak minden borászt, borkedvelőt és szórakozni vágyót.

Bővebb tájékoztatás Magyari Attila szervezőtől kérhető, a 0740-310203-as telefonszámon.

Keresés