Zarándoklat a Szent László ünnepségre

Zarándoklat a Szent László ünnepségre
2013. April 20.
Zarándoklatot szervez a római katolikus egyházközség az április 28-i, Nagyváradon tartandó Szent László ünnepségre. Feliratkozni a templomban, illetve a plébánián lehet. Alább a részletek.
/vlm/Image/Show/84/
Körmenet Szent László tiszteletére (fotó: kronika.ro)
Április 21. és 28. között zajlik Nagyváradon a XXII. Festum Varadinum rendezvénysorozat, melynek utolsó napján kerül sor hagyományosan az ünnepi szentmisére a Bazilikában, melyet körmenet követ.
“Egyházmegyénknek nagy szüksége van az ilyen alkalmakra, amikor zarándok közösségeink, papok és hívek közösen újra elkötelezik magukat Szent László király példájának követésére: a keresztény értékek megvallása, az Istenbe vetett hit megőrzése mellett” – hangzik a szervezők zarándoklatra szólító meghívójában.
A program 10 órakor kezdődik, amikortól fogadják a zarándoklatra érkezőket, majd 11 órakor kezdődik a szentmise, melyet Böcskei László megyés püspök celebrál. Azt követi majd Szent László ereklyéjével a körmenet, melynek útvonala: Bazilika – Petőfi park megkerülése – Bazilika.
A zarándoklatra utazást szervez az érmihályfalvai római katolikus egyházközség is, tudtuk meg Bogdán István tisztelendőtől. Érdeklődni lehet a 0740-483546-os telefonszámon, illetve a plébánián és a templomban. A tervek szerint 55 férőhelyes autóbusszal történik majd az utazás, a részvételi díj 15 lej/fő. A feliratkozás akkor tekintendő érvényesnek, amikor a feliratkozó kifizeti (részben vagy egészben) a részvételi díjat.
Indulás április 28-án reggel 9.30 órakor a templomtól.

Keresés