Zelk Zoltán emléktábla az iskola falán

Zelk Zoltán emléktábla az iskola falán
2017. September 12.
Az emléktábla 2006-ban került az akkori könyvtár falára, az iskola ugyanabban az évben vette fel a költő nevét.
/vlm/Image/Show/84/

A hétfőn reggel tartott tanévnyitó ünnepség nem ért véget azzal a Zelk Zoltán Általános Iskola főépületének udvarán, hogy útnak engedték az osztályokat, hanem a főbejáratnál folytatódott: leleplezték, pontosabban újra-leleplezték a az intézmény névadójának emléktábláját.

Az emléktáblát 2006-ban a költő születésének 100., halálának 25. évfordulóján állíttatta az önkormányzat illetve a Partiumi és Bánsági Műemlékvédő és Emlékhely Társaság (akkoriban Bizottság), és – mivel Zelk Zoltán szülőháza már nem áll – a könyvtár fala volt a legalkalmasabb hely számára. A téka azóta elköltözött, az épületet visszakapta régi tulajdonosa, a tábla így kerülhetett át az iskolához, mely ugyancsak 2006-ban vette fel Zelk Zoltán nevét.

A tábla méltó helyre került, az iskola is igyekszik méltó lenni továbbra is névadójához, mondta Csengeri Csongor igazgató, ami után Nyakó József polgármester és Pető Csilla tanfelügyelő leplezte le a táblát, a rövid ünnepi műsorban Molnár Boróka és Karsai Kristóf diákok szavaltak, a Furfangos Furulyások csoport tagjai muzsikáltak, a tábla alá pedig az iskola, az önkormányzat és a Máté Imre Egyesület koszorúja került.

Keresés