Zelkes – lelkes iskolanap, sporttal, bállal, jókedvvel

Zelkes – lelkes iskolanap, sporttal, bállal, jókedvvel
2014. February 4.
A Zelk Zoltán Általános Iskola az elmúlt hét végén első alkalommal, de hagyományteremtő szándékkal rendezett egész napos programot diákoknak, pedagógusoknak, szülőknek.
/vlm/Image/Show/84/
Pillanatképek: sokszínű programot szerveztek az iskolanapon

A Zelkes-Lelkes Szülői Nap elnevezéssel megtartott egész napos programsorozat abból a gondolatból fakadt, hogy a gyerekek nevelése, tanítása a pedagógusok és a szülők összefogásával, együttműködésével valósítható meg a legjobban.
Szombaton délelőtt sakkversennyel indult a sportvetélkedők sora, melyen tucatnál is többen vettek részt, igaz, magát a versenyszerű “bábutologatást” csak hatan vállalták az egyik osztályteremben, közülük Kovács István (szülő) lett az első, Varga István (szülő) a második, míg harmadik helyen holtversenyben Boros Emőke (tanárnő) és Baricz-Nánási Balázs (diák) végzett. A sportteremben asztalitenisz versenyen zajlott, 14-en álltak asztalhoz. Első lett Szilágyi Sebastian (diák), második Virág Attila (szülő), harmadik Leu Eugen (tanár).
Délután családi stafétára gyülekeztek a családok már a sportcsarnokba, ennek során akadálypályán bizonyíthatták ügyességüket és “egy húron pendülésüket” anyukák, apukák, gyerekek. Ez legjobban a Péter+Király családnak sikerült, második a Csomós, harmadik az Aszalós család lett.
A verseny izgalmát az Aktív Fitnes csapat vezetője, Török Yvett által vezetett aerobik során vezették le leginkább az anyukák és a tanítónők, tanárnők.
Közben a fiúk melegítettek a kispályás focibajnoksághoz, melyben 1 tanári, 3 diák és 2 szülői csapat lépett pályára. Eredmények: Szülők I.(Pirosak) – Tanárok 3-2, Szülők II.(Sárgák) – Gyerek (VII.B.) 3-0, Gyerek (VIII.F.) – Gyerek (VIII.C.) 3-0. Elődöntő: Szülők I.(Pirosak) – Gyerek (VIII.F.) 2-0. Döntő: Szülők I. – Szülők II. 7-1, a bajnokok: Aszalós András, Csomós Gyula, Virág Attila, Ötvös Lóránd, Sütő Szabolcs, Baghiu Ciprian.
Az esti bált a gyerekek által feldíszített Gödör rendezvényházban szervezte meg az iskola. A közel száz résztvevős “telt ház” előtt elsőként Nyakó Jószef polgármester dicsérte a kezdeményezést, majd Csengeri Csongor igazgató és Kovács István szülő, ötletgazda köszöntötte a megjelenteket.
A bálon megválasztották az úgynevezett “iskolai sütemények” gazdag kínálatból a legjobbakat, két kategóriában, a zsűri tagjai: Kardos Julianna, Nyakó Irénke és Csengeri Erika voltak. Az iskola süteményét Király Zsuzsanna tanítónő készítette, második Gliga Judit tanítónő, harmadik Kovács Angéla szülő. Az iskola tortájának készítője a IV.D. osztály (szülői összefogással), második Jakó Jolán óvónő/szülő, harmadik Karászi Éva tanítónő.
A bál jó hangulatához az érsemjéni L&P Duó mellett a Móka színjátszó csoport tagjainak – akik pedagógusok is egyben – spontán műsora is hozzájárult: Szabó János egy-egy humoros monológgal, Boros Emőke és B.Vadász Mónika egy-egy énekszámmal szórakoztatta a bálozókat.
Volt tombola is, annak bevételét, kiegészítve az Érmihályfalváért Egyesület támogatásával, a szülőbizottság jogi személyként történő bejegyeztetésére fogják felhasználni.
Összegezve elmondható, hogy a programsorozat elérte célját, és a jó híre hatására remélhetőleg jövőre még több lesz a résztvevő, szorosabbra fűzve a tanár-diák-szülő kapcsolatot.

Keresés