Zentán vendégszerepeltek táncosaink, és hagyományőrző íjászaink

Zentán vendégszerepeltek táncosaink, és hagyományőrző íjászaink
2012. October 4.
A napokban második alkalommal szerepelt Szerbiában a Nyíló Akác néptánccsoport, de ott volt a fellépésen a Pusztai Farkasok Hagyományőrző Íjászegyesület 3 érmihályfalvi, és 3 székelyhídi tagja is.
/vlm/Image/Show/84/
Zentán léptek fel a táncosok és az íjászok

A napokban második alkalommal szerepelt Szerbiában a Nyíló Akác néptánccsoport.
A makói Forgatós néptánccsoporttal már több éves kapcsolatban vannak, ennek eredménye volt a minapi fellépés is, hiszen egy közös produkcióval, a “Hunor, Magyar mondavilág a folklór nyelvén – Emese álmától az államalapításig” című történelmi táncjátékkal léptek fel Zentán.
A Nyíló Akác ezúttal öt táncospárral volt jelen, de részt vett a fellépésen a Pusztai Farkasok Hagyományőrző Íjászegyesület 3 érmihályfalvi (Kovács Zoltán, Szabó Árpád, Hegedüs Attila), és 3 székelyhídi (id.Bokor Zoltán, ifj.Bokor Zoltán, Bokor Szabolcs) tagja is.
A csapat pénteken kelt útra, és még aznap egy próbán is részt vettek Makón, majd szombat délelőtt egy újabb következőn.
Ezekre szükség is volt – tudtuk meg Borbély-Simon Csaba csoportvezetőtől – mert annak ellenére, hogy a produkciót már nem egyszer előadták, abba mindig kerülnek új elemek, és előzőleg nem volt mód a csoportok közös gyakorlására.
Szombat délután utaztak Zentára, ahol nagy sikert aratott az esti, helyi idő szerint 19 órakor kezdődött, 1 óra 10 perces műsor (amit éppen 2 éve, a 2010-es Dióverő Szíp Napokon láthatott az érmihályfalvi közönség – az akkori tudósítás ide kattintva olvasható). Az előadást ünnepi fogadás követte – az ünnepséget a Magyar Dráma Napja alkalmából szervezték.
A csoport vasárnap délben indult haza.
A Nyíló Akác a tervek szerint decemberben egy újabb közös produkcióban vesz részt a Forgatóssal, Makón.
(Fotók: Tamasdan György)

Keresés