Zöldség a Rekabnak

Zöldség a Rekabnak
2014. July 4.
A bölcsőde kertjében lévő fóliasátorban virágot és zöldséget termesztenek. Előbbi közterületre kerül, utóbbit a bölcsőde használja fel, a felesleget a Rekab Alapítvány kapja.
/vlm/Image/Show/84/
A Rekab hasznosíthatja a zöldséget

A bölcsőde kertjében lévő fóliaházban virágot és zöldséget termesztenek az önkormányzat alkalmazottai. A kiültetett virágokat a Városháza és a körforgalom közötti út mentén is lehet látni, a portulácska és bársonyvirág (büdöske) tövek ott nevelkedtek.
A zöldségféléket a bölcsőde használja fel. Azt a mennyiséget, amit az intézmény nem tud hasznosítani, illetve nem is tárolható hosszabb távon, a Dihenesen hátrányos helyzetű gyerekeknek foglalkoztatási központot működtető Rekab Alapítványnak ajándékozzák. Hagymát, fejes káposztát, paradicsomot tartalmazó “rakományt” Karsai Attila alpolgármester, illetve Bilatiu Anikó, az önkormányzat szociális részlegének alkalmazottja adott át csütörtök délután Areke Wigmansnak (képünkön), az alapítvány hollandiai támogatójának és önkéntesének.

Az önkormányzat ezúton mond köszönetet Borbély István és Molnár Ferenc kertészeknek a virágokért, melyekkel hozzájárultak a város szépítéséhez.

Keresés