Zsúfolt nézőtér előtt ismételt a Móka

Zsúfolt nézőtér előtt ismételt a Móka
2015. January 19.
Zsúfolt nézőtér előtt ismételte meg vasárnap este a Móka színjátszó csoport szilveszteri műsorát, amit az elmúlt 10 év legsikeresebb jeleneteiből állítottak össze.
/vlm/Image/Show/84/
A társulat az előadás végén (szilveszterkor készült fotók: Biró Károly)

Minden székre szükség volt vasárnap este, amikor a Móka “Lefölözés” című, az elmúlt 10 év legsikeresebb kabaréjeleneteiből és zenés betéteiből összeállított műsorát ismételte meg. Ennek megfelelően azoknak, akik az elmúlt évtizedben rendszeresen ott voltak a Móka által szervezett óévbúcsúztatásokon, esetleg a kabarék ismétlésein, nem voltak ismeretlenek a látottak, mégsem volt unalmas a program.
Szabó János rendező konferanszába beleszőtte, hogy a csoport 15 éve alakult, és mint elhangzott, 10 éve szerveznek szilveszteri mulatságot. Így nem meglepő, hogy se szeri – se száma az emlékeknek, a sztoriknak és a világ rendje szerint a Móka társulata is változott. Ami azonban nem változott – ahogyan azt egy sok-sok évvel ezelőtti dalban megfogalmazták – hogy “a kicsitől nagyig lökött minden Móka-tag”, hiszen ezt, mármint a színjátszást, még amatőr szinten sem lehet a “szent megszállottság” nélkül művelni. Örömmel látni, hogy sokan ott vannak ma is az alapító tagok közül a deszkákon, miközben csatlakoztak hozzájuk felnőttek és ifjak egyaránt (bár a Jock Evelin mellett ez utóbbi kategóriába illő Felvinczi Fanni korántsem nevezhető “kezdőnek”, hiszen évek óta jelen van a szereposztásokban).
A műsorról röviden annyit, hogy bár – mint említettük – egyik jelent sem premierként került színre, láthatóan nem csak a publikumnak okoztak jó szórakozást, de maguknak az előadóknak is. Hiszen akárhányszor láttuk már például akár tévében is Rejtő Jenő: Herkules bonbon című jelenetét, mégiscsak más, ha egy ismerős arc tűnik fel a szekrényajtóban…
Aki esetleg még most sem látta az előadást, annak nagy valószínűséggel még lesz rá lehetősége, hiszen a Móka például a szomszédos Érsemjén színpadán is visszatérő vendég.

Keresés