Rég volt ilyen alacsony a gyereklétszám…

Rég volt ilyen alacsony a gyereklétszám…
2017. September 12.
Négy előkészítő osztály indul a kezdődő tanévben a Zelk Zoltán Általános Iskolában, melynek főépületénél hétfőn reggel tartották a tanévnyitót.
/vlm/Image/Show/84/
Sokadalom az iskola udvarán (fotók: Molnár József)

Az általános iskola főépületének udvarán kezdődött meg az első tanévnyitó ünnepség hétfőn reggel (később a középiskolában tartottak hasonlót). A tanárokat, tanítókat, diákokat, szülőket Csengeri Csongor igazgató köszöntötte. Ezúttal is külön üdvözlet járt az iskola küszöbét először átlépő legkisebbeknek, de új kollégákat is bemutathatott az igazgató: Bíró Tünde tanítónőt és Geszti Ivett magyartanárnőt. Mindketten az iskola diákjai voltak egykoron, és az volt a céljuk, hogy maguk is pedagógusok legyenek. Ez most valóra vált, Csengeri Csongor szerint jó példái ők annak, hogy a szülővárosból elindulva meg lehet valósítani az álmokat. Nevezetteket Nyakó József polgármester virágcsokorral köszöntötte, kifejezve ugyanakkor vágyát is, hogy jó lenne minden helyi fiatalnak helyben biztosítani az érvényesüléséhez szükséges feltételeket.
A szakminiszter üzenetét Körmendi Gyula aligazgató olvasta fel, aki egyúttal be is mutatkozott új funkciójában, elmondva: megtiszteltetésnek érzi, hogy aligazgatója lehet az iskolának és mindent meg is fog tenni, hogy megfeleljen az elvárásoknak.
A Tanfelügyelőség nevében Pető Csilla tanfelügyelő mondott köszöntő szavakat, eredményes tanévet kívánva tanárnak, diáknak egyaránt.
A rendőrséget annak nemrég kinevezett új parancsnoka, Cosmina Dat (képünkön) képviselte, aki a biztonságos közlekedés és általában a nyugodt mindennapok érdeklében történő magatartásra hívta fel a figyelmet. Azt is tudatta, hogy új alapokra szeretné helyezni az iskolák és a rendőrség kapcsolatát, ennek az új partnerségnek egy lépéseként a következő Iskola Másként – hét keretében meghívta a diákságot: látogassanak el hozzájuk is, tekintsenek be a rendőrség mindennapi életébe.
A történelmi egyházak részéről Bogdán István római katolikus, Balázs Dénes református, Popa Marius ortodox és Borzas Gabriel görög katolikus lelkészek kértek áldást a kezdődő tanévre, melyben 4 előkészítő osztály (1 román, 1 steb by step és 2 normál magyar – utóbbiak Nagy Annamária központbeli és Bíró Tünde dihenesi osztályai), 4 ötödik (1 román, 3 magyar) indul, hat 8. osztály fog végezni (2 román, 4 magyar tannyelvű). Az igazgató hozzátette: az elmúlt legalább 10 évben nem volt ilyen alacsony a gyereklétszám.
Kellemetlen hír, hogy a nyári felújítások idején kiderült: az Erkel Ferenc (Kis) utcai óvoda használhatatlan állapotú, 2 csoportját az Ady Endre és a Bank utcai épületekbe irányították, utóbbiba még várnak jelentkezőket.

Keresés